Top WordPress plugins

Zoals je weet kunnen WordPress plugin de functionaliteiten van een website vergroten. Door gebruik te maken van de juiste plugins kan de conversie van een website worden vergoot. Dit betekent dus dat je bedrijf kan groeien. Er zijn een aantal zaken of plug-in waar iedere website eigenaar naar zou moeten kijken. Zo zijn er manieren om de website sneller te maken door laadtijd te verkleinen, de SEO te verbeteren en de beveiliging van de website te verbeteren. Op de officiële WordPress repository zijn bijna 50.000 plug-ins te vinden en dit betekent dat er eigenlijk voor bijna alles wel iets te vinden is.

Top WordPress plug-ins

  1. Jetpack by WordPress
Jetpack is een must-have plugin voor iedere WordPress gebruiker. Het zorgt voor beveiliging, statistieken kunnen worden gemeten en veel meer. Met de installatie van Jetpack krijg  je toegang tot een aantal modules die door Automattic zijn ontwikkeld. Een aantal waardevolle functies zijn:
  • Abonnementen – Een must-have functie voor een WordPress blog.
  • Beveiligen – Een functie Bruteforce attacks te beperken.
  • Commentaar – Het standaard reactieformulier in WordPress is niet gebruiksvriendelijk. Het Jetpack formulier werk beter.
  • Gerelateerde berichten – Wanneer er gemakkelijk naar een volgend bericht kan worden geklikt blijft de gebruiker langer op de website.
2. Yoast SEO Yoast SEO is een plug-in die iedereen helpt betere SEO teksten te schrijven. De plugin weet precies wat jij moet doen om beter in Google te komen. Door jou hint en tips te geven wordt jij een betere SEO schrijven en wordt de content geoptimaliseerd. Daarnaast heeft Yoast SEO heeft allerlei functies die iedere website nodig heeft om beter te scoren binnen zoekmachines: Google sitemaps, breadcrumbs, keyword onderzoek, er komen wat HTML toevoegingen in de source code en nog veel meer. 3. Autoptimize  Autoptimize maakt je WordPress website of WooCommerce winkel sneller. Autoptimize zorgt ervoor dat de broncode van een website wordt geoptimaliseerd door de HTML, CSS en Javascript samen te voegen. Wat resulteert in een kortere laadtijd, oja Google houdt hiervan. De plugin biedt ook nog wat andere functies voor betere laadtijden. 4. Wordfence Omdat ongeveer 30% van alle websites wereldwijd draaien op WordPress zijn er veel hackers. Gelukkig kan een website goed beveiligd worden door middel van ijzersterke plugins. Wordfence is daar één van. Door de plugin de installeren worden verschillende soorten hacks beveiligt en wanneer je gehackt denkt te zijn, kan Wordfence problemen oplossen. Daarom moet eigenlijk iedereen deze plugin gebruiken. 5. Google Analytics Dashboard Wanneer een website live staat wil je natuurlijk weten wat gebruikers doen op de website. Zo kun je zien wat er goed gaat en wat er juist niet goed gaat. Voor de plugin heb je een Google Analytics account nodig. Deze kan je via de plugin koppelen aan jouw website zodat je vanaf je dashboard alles overzichtelijk in kunt zien.

Klaar voor een mooi project?

Neem contact met mij op en krijg die perfecte website